Sfaturi pentru a învăța copiii cu autism să înoate și programul nostru de lecții de înot

Copiii cu tulburari de spectru autist, pot beneficia foarte mult de la lecțiile de înot. Mai jos gasiți, câteva sfaturi practice despre cum să-i învățați să înoate.

 

Apa are un apel special pentru mulți copii cu TSA – dar această fascinație poate deveni periculoasă, mai ales când este cuplată cu tendință naturală de curiozitate și de neatenție. În mod tragic, în Statele Unite s-au raportat că, între 2009 și 2011, înecarea accidentală a reprezentat 91% din totalul deceselor copiilor care s-au rătăcit de la case, școli sau îngrijitori, cu vîrsta de 14 ani sau mai mici,

Putem contribui la reducerea riscului de înec accidental și la a aduce mai multă bucurie, încredere și coordonare în viața copiilor cu autism, precum și îmbunătățirea învățării în alte domenii, consolidarea trupurilor și reducerea anxietății prin lecții de înot. Dar acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut și vă pot spune că este dificil să găsiți lecții de înot pentru un copil cu nevoi speciale. Indiferent dacă sperați să vă învățați singur copilul sau căutați lecții, iată ce trebuie să știți.

 

Sfaturi de la profesioniști

 

Concentrați-vă de abilitățile studenților, nu pe dizabilități. Elevii sunt capabili de mult mai mult decât majoritatea oamenilor le vor da credit. Învățați-i plecând de la abilitățile lor, nu vă concentrați asupra a ceea ce vi se spune că nu pot face.

Nu utilizați argoul sau un limbaj expresiv, deoarece acesta nu poate fi înțeles. Utilizați instrucțiuni clare și directe. Acestea îi vor ajuta pe copii, care au o gândire mai aproape de literal, să înțeleagă ce să facă.

Fii consistent. Practica abilitățilot prin repetare susținută, poate îmbunătăți învățarea elevilor.

Introduceți schimbarea lentă. Nu treceți rapid de la o aptitudine la alta, deoarece poate aduce confuzii. Petreceți timpul, prezentând o lecție care va aduce beneficii copilului și va introduce lent schimbările sau tranzițiile.

Sărbătoriți TOATE realizările. Poate fi la fel de important ca atingerea vârfului nasului lor de apă, sau ar putea fi traversarea înot a întreagii lungimi a bazinului cu un nou stil de înot. Arătați-le că realizarea lor este mare.

Permiteți-le timp în clasă pentru “timp liber”. Dați-le timp studenților să exploreze apa. Aceasta poate include libertatea de a pluti, fiind însă ținuți în mișcare, cu mișcări libere sau să petreacă timpul “liniștit” sub apă. Întotdeauna păstrți o atenție importantă în acest moment pentru siguranță, dar le permiteți libertatea.

Mulți studenți participă la mai multe sesiuni de terapie și întâlniri cu medici, lucrând din greu la achiziționarea de noi abilități, deci poate fi un timp important pentru ca studenții să fie doar liberi

Deci, ce înseamnă toate acestea în practică? Iată câteva dintre elementele de bază ale unei lecții de înot. autism copil.

Predarea unui copil cu TSA  este o bătălie dificilă dacă nu vă adresați temerilor și comportamentelor. Să înveți să înoți înseamnă pentru cei mai mulți o bataie cu piciorul, respirație și miscare de braț – nimic mai mult. Dar dacă un copil este fricos, trebuie să-i dați timp să se relaxeze și să aibă încredere în tine. Lecții de grup nu oferă adesea această ocazie. Ce mai mulți instructor își repetă “nu este nimic de înfricoșător” de nenumărate ori, dar acesta este un mod greșit de a pune problema.

Dacă un copil este speriat că se scufundă, le spunem că ne este teamă și nouă. Spuneți “să o facem împreună”. Vulnerabilitatea este o unealtă puternică atunci când este folosită în mod corespunzător. Mulți instructori vor forța un copil să se scufunde, dar nu o vor face cu ei, E de dorit să împărtășim această experiență cu ei și să sărbătorim fiecare mică victorie.

 

Maria este de acord, spunând: “Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să-i învățați copilului să respire mai întâi deasupra apei. Reacția naturală a corpului nostru este să ne închidem gura și să ne încordăm trupul în timp ce ne ținem respirația. Cum ar fi suflarea lumanari de ziua de nastere.Un alt mod de a realiza acest lucru este sa-i faceti sa faca un zgomot puternic ca Tarzan. Astfel ei expiră.

Atunci cand se scufună au nevoie sa inchida buzele si sa spuna ‘mmmm’. O notă importantă pentru părinți este să vă asigurați că această experiență este, de asemenea, distractivă. ”

Inot Autism

Cum să găsiți lecții de înot în zona dumneavoastră.

 

Deși puteți folosi sfatul expertului de mai sus pentru a învăța copilul cum să înoate, va putem ajuta cu  oferte de  lecții de înot special pentru copii. Iată cum să le găsiți:

Asociația noastră împreună cu Aqua Life Swim, s-au asociat  să predea un curs la nivel maxim de implicare pentru  instruirea înotătorilor cu nevoi speciale.

Clubul de inot Aqua Life Swim pune la dispozitie copiilor doua bazine de inot. Unul dintre ele este amenajat si echipat corespunzator normelor europene pentru nou-nascuti si copii de pana in 5 ani; Acest bazin dispune de un sistem de curatare si tratare al apei pe baza de ioni; acest sistem este cel mai revolutionar sistem pe piata pentru curatarea apei depasind standardele pe care le ofera bazinele cu sisteme de tratare a apei cu sare sau pe baza de electroliza.

Cel de-al doilea bazin este destinat copiilor mai mari de 5 ani, pentru performanta in natatie. Tot aici pot inota si adultii.

De aceea fiecare curs de  înot pentru copii este gândit pe etape, în așa fel încât să fie o bucurie pentru cei mici, dar și un real folos. Astfel, copilul așteaptă entuziasmat fiecare ședință.

Pentru toți copii, exista avantaje în ceea ce privește înotul: corp armonios dezvoltat, minte echilibrată, stimularea ambiție, a spitului de echipa și munca.
În plus, un alt motiv pentru care copiii cu varste mai mari de 6 ani ajung mult mai repede la performanta, se datoreaza faptului ca pot sa-si coordoneze mult mai bine miscarile, iar comunicarea cu antrenorii este mult mai buna .

Proiectul nostru este ca Aqua Life Swim să devină și un centru pilot pentru formarea instructorilor pentru înotătorii cu nevoi speciale ( TSA, ADHD ).  De asemenea, ne dorim sa oferim ateliere de lucru pentru a instrui părinții în metodele lor.

De asemenea, discutați cu piscina locală sau contactați terapeuții ocupaționali din zona dumneavoastră; ați putea fi surprins de ceea ce se mai poate oferii copiilor cu autism.

Swim Team

Swim Team Teaser de la Woodland Park Productions pe Vimeo. “Swim Team” a fost vizionat la peste 40 de festivaluri internaționale de film și a câștigat peste 10 premii. A fost lansat teatral în iulie 2017 și a fost difuzat la PBS “POV pe 2 octombrie 2017.